Ken jij Handbal?

Handbal is een hele snelle, spectaculaire balsport. Je moet al lopend en door met de hand passes te geven en te werpen (shotten), proberen te scoren. Alle veldspelers moeten aanvallen maar iedereen moet ook meehelpen verdedigen. Iedereen kan dus doelpunten maken. Scoren is natuurlijk leuk om te doen maar een tegendoelpunt verhinderen is minstens even leuk en even belangrijk. Er wordt bij handbal vaak  gescoord, aan beide zijden. Dat maakt het best spannend. Het blijft nooit 0-0 en een voorsprong of een achterstand is uiterst relatief.

Handbal is een teamsport. Jouw team bestaat uit 6 spelers en een keeper. Je moet altijd samenwerken met je vrienden, want alleen gaat het niet. Omdat er snel gespeeld wordt, zitten er reservespelers op de bank en wordt er geregeld gewisseld. Iedereen komt aan bod! Gewisseld worden is trouwens niet erg. Zodra je wat uitgerust bent, mag jij zo opnieuw het veld op! Goed samenwerken op het veld schept natuurlijk ook een vriendschapsband ernaast. Daardoor blijft trainen steeds leuk, wordt het geen opgave en word je steeds beter. Fijn toch?

Lijkt het je wel wat om te komen handballen bij Hubo Initia Hasselt? Kom gerust enkele trainingen vrijblijvend mee doen!

Kijk hieronder even bij welke leeftijdscategorie je hoort en check onze link i.v.m. de locatie en de uren van de trainingen:

 https://initiahasselt.be/trainingsuren-jeugdploegen-seizoen-2021-2022/

of neem even contact op met onze jeugdcoördinator Tijl Habraken op tijlhabraken@hotmail.com

 

 

Leeftijden

  • U8 & U10: jongens en meisjes van 5 tot maximum 10 jaar
  • U12: jongens en meisjes tot maximum 12 jaar
  • J14 (pupillen A): Vanaf 13 t.e.m. 14 jaar.
  • M15 & M17: meisjes van 13 tot maximum 17 jaar
  • J16 (miniemen jongens): vanaf 15 t.e.m. 16 jaar.
  • J18 (Kadetten jongens): vanaf 16 t.e.m. 18 jaar.
  • Liga 1: ( heren 2) jongens vanaf (ten jongste) 16 tot ….