Jeugdhandbalacademie Hubo Initia Hasselt

De ambitie van onze jeugdopleiding is om uit te groeien tot een ‘handbalacademie’ die model staat voor Vlaanderen.
De handbalacademie richt zich op twee pijlers: recreatief handbal en tophandbal.

Twee pijlers: tophandbal en recreatief handbal

Het recreatief handbal zorgt er voor dat alle spelers zich thuis voelen in de club en het handbalspel met veel plezier kunnen spelen, ook al is er geen mogelijkheid of ambitie om door te stoten tot de eerste ploegen, om welke reden dan ook.

Het verhaal van het tophandbal zorgt ondertussen voor opvolging van de eerste ploegen van Hubo Initia Hasselt en voor kwaliteitsvolle spelers bij andere clubs, zodat het algemene niveau van het handbal stijgt. Onze bedoeling is een gedegen opleiding te bieden aan jonge sporters en hen voorbereiden en begeleiden op hun mogelijke weg naar de top.
Dit wordt verwezenlijkt door enerzijds gemotiveerde trainers aan te trekken, die willen investeren in de opleiding van de jongeren én in hun eigen vaardigheden als trainer, door middel van permanente bijscholingen. Anderzijds is er de mogelijkheid om het trainingsvolume op te drijven tot 7 trainingen per week, afhankelijk van de leeftijd.
Opdat de handbalacademie op termijn vorm en kwalitatieve inhoud behoudt worden er, aan de hand van talentdetectie, jongeren opgespoord in heel Vlaanderen. Bovendien is het ook nodig dat er voldoende jongeren uit de omgeving meestappen in dit verhaal, zodat het tweesporenbeleid mogelijk wordt.

Op lang termijn is iedereen de winnaar, de spelers, de club en het hele handbal in België!

Winnen is geen doel!
Winnen mag, uiteraard! Maar ons hoofddoel blijft onze jeugd op een degelijke manier op te leiden. Indien de visie van deze handbalacademie wordt gedragen door iedereen; spelers, trainers en ouders, zullen de resultaten niet uitblijven.
Op langere termijn wordt iedereen de winnaar!

Jos Schouterden
Jeugdcoördinator Hubo Initia Hasselt (2016)

 

Bestuursploeg Jeugd

NaamFunctieContact
Paul HelevenVoorzitter Initia Hasselt
Geert SchiffeleersJeugdvoorzitter
Tijl HabrakenJeugdcoördinator
Tom HeerenPenningmeester
Michelle SmekensBestuurslid jeugd
Frederik VaesBestuurslid jeugd
Lieve BrôneBestuurslid jeugd
Joanie DehulluBestuurslid jeugd