Handbalacademie Hubo Initia Hasselt

De ambitie van de jeugdopleiding is uit te groeien tot een ‘handbalacademie’ die model staat voor Vlaanderen.
De handbalacademie richt zich op twee pijlers: recreatief handbal en tophandbal.

Twee pijlers: tophandbal en recreatief handbal

Het recreatief handbal moet er voor zorgen dat alle spelers zich thuis voelen in de club en het handbalspel met veel plezier kunnen spelen, ook al kunnen ze niet doorstoten tot de eerste ploeg, om welke reden dan ook.

Het verhaal van het tophandbal moet op termijn zorgen voor opvolging van de eerste ploeg van Hubo Initia Hasselt. De bedoeling is een gedegen opleiding te bieden aan jonge sporters: we willen hen voorbereiden en begeleiden op hun weg naar de top.
Dit trachten we te verwezenlijken door enerzijds gemotiveerde trainers aan te trekken, die willen investeren in de opleiding van de jongeren én in hun eigen vaardigheden als trainer, door middel van permanente bijscholingen. Anderzijds drijven we het trainingsvolume op naar zes à zeven trainingen per week, afhankelijk van de leeftijd.
Opdat de handbalacademie op bepaalde termijn vorm en kwalitatieve inhoud krijgt, worden er, aan de hand van talentdetectie, jongeren opgespoord in heel Vlaanderen. Bovendien is het ook nodig dat er voldoende jongeren uit de omgeving meestappen in dit verhaal, zodat het tweesporenbeleid mogelijk wordt.

Op lang termijn is iedereen de winnaar!

Winnen is geen doel!
Winnen mag, uiteraard! Maar ons hoofddoel is onze jeugd op een degelijke manier op te leiden. Indien de visie van deze handbalacademie wordt gedragen door iedereen; spelers, trainers en ouders, zullen de resultaten niet uitblijven.
Op lang termijn is iedereen de winnaar!

Jos Schouterden
Jeugdcoördinator Hubo Initia Hasselt

NaamFunctieContact
Pascal GrossiTechnisch directeur
Geert SchiffeleersJeugdvoorzitter
Tijl HabrakenJeugdcoördinator
Tom HeerenPenningmeester jeugd
Paul HelevenSponsorwerving jeugd
Michelle SmekensBestuurslid jeugd
Wendy WilmaertsBestuurslid jeugd
Frederik VaesBestuurslid jeugd
Lieve BrôneBestuurslid jeugd
Joanie DehulluBestuurslid jeugd
Christian CoenenBestuurslid jeugd